2013 m. gruodžio 31 d., antradienis

2014: 14 per 12

Labukas :) 

Colombo kitiems metams vėl organizuoja akciją atrakciją, dabar jau 14 per 12 :)
Nusprendžiau vėl būtinai prisijungti, šiemet su platesniais tikslais, ne tik padaryti tą ar aną. Manau, kad per laiką vistiek tuos savo tikslus savaip susismulkinsiu, bet čia jau tik pačiai sau pasilengvinti. 

Tadadadaaaaam!!!

    Tikslai
    1. Aplankyti mažiausiai 5 Lietuvos miestus. Vilnius ir Kaunas nesiskaito, čia gyvenu.
    1. Pasidaryti kelias/keliolika ekskursijų po Vilnių. Su draugu netgi galvojame sudėlioti  žaidimą ir taip keliauti po lankytinas vietas.
    1. Užbaigti tikslus, kuriuos buvau iškėlus 2013-iems metams. Uoj kaip pritrūko man laaaaaikooooo....
    2. Per dieną išgerti bent 1l vandens. Labai reikia pravalyti organizmą. Draugei taip pavyko susitvarkyti odos problemas, man irgi reiktų, gal pavyks? Taip pat, kadangi ketinu sportuoti, tikrai išsinaudos tas litras :)
    3. Mankšta bent 2 sykius savaitėj po 30min. Nesiskundžiu išvaizda, bet norisi pastiprėti. Ypač kai vaikausi autobusus/troleibusus :)
    4. Sportu ir maistu ir visaip kitaip priaugti mažiausiai 2kg, daugiausiai 3,5kg.  2kg trūksta šiaip dėl minkštumo, o jei bus daugiau, neverksiu.. Kad tik nereiktų visų rūbų keisti.. :D
    5. Ir dar prie sportų ir sveikatų pamėginti kiek įmanoma atsisakyti kavos. Stengtis apsiriboti 1 puodeliu, kai dabar reikia mažiausiai trijų... :) Gal nuo to ir išberia mane?
    6. Pramokti geriau siūti. Nes dabar moku tik tiesiai, o norisi ateity ne tik pagalves siūti, o išmokti ir ką nors gudriau pasiūti.
    7. Įsigyti trūkstamą buitinę techniką. Vilniuje gyvename jau pusmetį. O nusipirkom tik televizorių. Jau du mėnesius planuose mikrobanginė, sumuštinių keptuvė, blenderis ir kitokie nesusipratimai, o nieko neturime.. Bet bus :)
    8. Vienas super slaptas tikslas, apie kurį pasakysiu kai įvykdysiu. Kitaip gali nepavykti.
    9. 1 nustatytas tikslas - perskaityti konkrečią knygą - Jane Austen "Puikybė ir prietarai". Apie šią autorę ir skaičiau, ir girdėjau, ir pati kalbėjau, bet taip ir neteko skaityti. Tad bus puiki proga nori-nenori susižvejoti šią knygą ir perskaityti. Blogiausiu atveju tiktų kokia kita šios autorės knyga, bet noriu būtent PirP :)
    10. 1 nustatytas tikslas - parašyti kuo galiu padėti kitiems dalyviams -  galiu pamokyti megzti arba nerti arba kokių kitų rankdarbių... :)
    11. 1 nustatytas tikslas - geras darbas visuomenei - tai čia neretai būna visokių akcijų aukojimų, maisto bankų, bet gal ką naujo sugalvosiu ir rasiu :) Tai papasakosiu :)
    12. 1 nustatytas tikslas - pavogti kito dalyvio tikslą. Jau taip pavogsiu, kad niekas nesužinos :D 

Tad štai kokie mano iššūkiai kitiems metams :) 

Labai linkiu ir sau ir iššūkio kolegoms sėkmės, ir nuo rytojaus puolam vykdyti :) 

Greta

2013 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

2013: 13 per 12. Metų ataskaita

Labukas ;)

Vadas liepė jau rašyti ataskaitą už metus.. Liko keletas tikslų neįvykdytų... :)  Et.. Kam nepasitaiko.. :)

Tikslai buvo tokie:
1. Megztos kumštinės pirštinės. (Pavyzdys)
2. Raudona skara briugės nėrinių technika. (Pavyzdys)
3. Nertos pirštuotos pirštinės. (Pavyzdys)
4. Margas žgutas. (Pavyzdys) (Mano darbelis)
5. Kabošonas. (Pavyzdys) (Mano darbelis nepapildytas)
6. Sagė sutažo technika. (Pavyzdys) (Mano darbelis)
7. Pūkuotas žgutas. (Pavyzdys) (Mano darbelis)
8. Iš popieriaus lankstyta vaza. (Pavyzdys)
9. Megztos kojinės. (Pavyzdys)
10. Nertos riešinės. (Pavyzdys) (Mano darbelis)
11. Megzta skara. (Pavyzdys) (Mano darbelis)
12. Ilgos riešinės. (Pavyzdys) (pilkos, su nykščiais "patobulintos")

Ir dar vienas papildomas :)

13. Pramokti quilling'o meno. (Pavyzdys)




Taigi taigi :)  Galite matyti, kuriuos darbus atlikau :)
Dabar reikia pasiteisinti kodėl kai kurių nepadariau...

1. Pirštines megzti pradėjau, tačiau norėjau labai šaunių margų pirštinių, ir kai tas margumas prasidėjo supratau, kad margai megzti nemoku ir taip ir liko viena pirštinė pradėta ir daug siūlų turiu... :)
2. Skarą irgi pradėjau. Tačiau mano schema vis tik yra man per maža ir ne pati kokybiškiausia... Visų pirma ją reiktų pasidaryti didesnę - t.y. mažiausiai ant A3 formato lapo, nes dabar visi tie sujungimai ir pan sugrūsti be tvarkos ir labai negerai... Nemoku aš taip daryt iš galvos dar.. :( bet tobulėsiu... :) Skaros "gabalas" sunertas, bet jaučiu reiks taisyti.. :)
3. Ir kas man buvo į galvą šovę? Prisižiūrėjau visokių žurnaluose... ;) Šiaip gražus daiktas, bet nežinau kur tokį dėvėti... Man kažkaip nu ne prie širdies.. :D
8. Kuo paprastesnis sugalvojimas tuo labiau nesugebu padaryti.. :D Ok, pasiteisinsiu tuo, kad neturėjau spec popieriukų nedidelių, o susikarpyti ilgai truktų... lialialiaa... o ir niekaip nesugebėjau draugės paprašyt parodyt kaip tie trikampiukai lankstosi.. :D tai va taip ir gavosi... :) ok.. sekantis... :D
9. Nemezgiau kojinių, nes pasirodo mezgimas su 4 virbalais man ne toks smagus... išmėginau su pirštinių mezgimu - žr. punktą nr. 1. Tad net nepradėjau...
13. Quillingo rinkinį net turiu :)  bet jis taip gražiai padėtas, apžiūrėtas, detalės papurtytos ir viskas... :) Na, ateis diena ir išbandysiu... :)

Šiaip viena pagrindinių priežasčių - pasikeitė mano gyvenamoji vieta, apskritai viskas, ir nebeliko tiek daug laiko papildomai veiklai - reikia ir namus apkuopti ir valgyti tą ir aną... Taip ir gaunasi, kad jau po visko tik krenti sofon ir nebelieka laiko ką nors daryti.. :)

Štai kokia ta metų ataskaita... :)

Ačiū, dar rašysiu.
Kuriu kitų metų tikslus... Nesakė kiek reikia, tai pradžiai bent 10... :)

Greta