2013 m. gegužės 31 d., penktadienis

2013: 13 per 12 iššūkis. Gegužė :)

Labukas :)

Žiūriu, kol kas aš visai pristabdžiau su iššūkio vykdymu... Bet dar nevėluoju.. :)  Jau netrukus galėsiu pradėti vėl kokį darbelį iš iššūkio.. ;) 

Gegužės pradžioje jau pabaigiau Auksarankių akademiją ;) Turiu labai gražų diplomą :)

 Ačiū už sveikinimus ;D dabar esu diplomuota sutažo "meistrė", tik labai daug įgūdžių dar reikia.. :)

Baigiamasis darbelis atrodė taip:

Nepamenu ar rodžiau ar ne, tai pasigyriau iš naujo :)

Toliau aš mezgiau dvejas riešines :)
Šios:


Ir tuomet dar štai šios juodos... Jau galiu garantuoti, kad rudenop ir sau tokias išsimegsiu... Ir man atrodo viena teta tokių būtinai norės... :D

O kai buvau Kauno dienų mugejė su drauge, ji dar kartą pamatė žgutus ir užsimanė pati bent mažiuką turėti.. tad jai nunarpliojau apyrankę.. :)

Kol kas tiek mano darbelių... Dabar užsiėmus ties dar vienu žgutu, vėl pradėjau nerti servetėles nes buvau kiek apleidus ir daugiau nieko.. Galvoju, kada pradėti iššūkius daryti.. Pats laikas pradėti nerti skarą.. :)

Tiesa, dar skaitau labai daug knygų, bet apie jas kitą kartą... šį sykį kokias 4 aprašyti turėsiu... Traukiniuose labai gerai skaitosi ;) 

Greta

2013 m. gegužės 11 d., šeštadienis

Knygos. Daaaaug knygų.. :)

Sveiki ;)

Matau, kad apleidau savo knygų skiltį.. :) Kai pabaigiau megzti pirmas riešines, po truputį atsirado laiko vakarais užsiimti papildoma veikla, tad puoliau skaityti.. Ir jau spėjau nei daug nei mažai - 5 knygas :)
Eilės tvarkos nebepamenu ką po ko perskaičiau, bet pamėginsiu bent trumpai aprašyti.

Algimantas Čekuolis: Staigmenos ir kiti žinomi dalykai
Čekuolio knygas jau vadinu čekuolopedijomis... Man labai patinka, kai kartais apie labai specifinius dalykus šis žmogus sugeba papsakoti visai paprastais žodžiais. Šioje knygoje pastebėjau labai daug politinių dalykų, vietomis skaityti nebuvo itin įdomu.. Tačiau knygą suskaičiau, tikrai kada nors pravers gyvenime :)



Toliau -  Agata Kristi. Perskaičiau net dvi knygeles :) Pirmoji - Putojantis cianidas.
Knygoje rašoma apie jaunos merginos mirtį, kai pirmą kartą nuspręsta, kad ji dėl gripo sukeltos depresijos nusižudo. Tačiau vėliau šeimos nariai nusprendžia, kad vistik merginą dėl įvairių priežasčių galėjo nužudyti beveik visi šeimos nariai, jos vyras mirties metinių proga sukviečia visus į vakarienę ir.. numiršta pats! Tuomet vėl imama tirti byla iš naujo ir paaiškėja.. Kad ten visai ne savižudybės... :)



Ir antroji Agatutės knyga - Uždanga: Paskutinė Puaro byla.
Labai labai patiko.. Intriga išlaikyta iki paskutinių puslapių. Apie tai, kaip Puaro ir Hastingsas susitinka ten, nuo kur prasidėjo jų draugystė. Šį sykį taip pat Įvykdoma.. Net trys... ir dar ketvirta vėliau.. Perskaičiau ir nuliūdau... Nebėra Puaro.. Ir jo superinių ūsų... :)



Toliau skaičiau Darją Doncovą. Šį kartą papuolė naujos serijos knyga, pati pirmoji.. Apie Tatjaną Sergejevną, apkūnią moterį, kuri netenka darbo, sudega butas ir užpuola visos galimos negandos. Ir netikėtai ji gauna darbą pabūti privataus seklio padėjėja.. Tuomet gyvenimas po truputį nušvinta naujomis spalvomis ir pažeria daug netikėtumų.. Ypač iš Tanios anytos... :) 


Na ir paskutinė knyga. Mano numylė A. Marinina - Mirtis ir truputis meilės.
Man niekaip nesiseka Marininos skaityti iš eilės.. Štai ir dabar - knyga apie Kamenskajos vestuves. Ir labiausiai patikęs sakinys, kad "Kamenskaja ir ištekėti normaliai nemoka, vis su lavonais".. ar kažkaip panašiai.. Dalį knygos skaičiau traukinyje, tad vis turėjau sutramdyti savo juoką, kad kiti keleiviai kreivai nežiūrėtų.. Bet skaityti man labai smagu.. Taigi, šį kartą žmogžudystės įvykdomos dviejuose civilinės metrikacijos skyriuose.. Viename iš jų tuokėsi ir Nastia.. Išvakarėse ji gavo grasinamą laišką, kad pasigailės savo žygio.. Bet viskas baigiasi beveik gerai, Nastia "apsiženyti" spėja, tačiau vienai nuotakai ne taip gerai pasiseka ir ji nužudoma.. Tuomet darbo imasi visi, net metrikacijos skyriuje buvęs fotografas, atostogaujanti Nastia ir visa Petrovka.. Buvo smagu.. Kokiam 3 skyriuje pradėjau nutuokti, kas kaltininkas, bet kad šitaip viskas apsisuks - nesitikėjau :)



Ačiū, geros dienos :)

2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

2013: 13 per 12. Balandis

Sveiki :)

Šį mėnesį nieko nepadariau iššūkiui... Tiesiog nebuvo jėgų, motyvacijos... Daug laiko ir dėmesio skyriau Auksarankių akademijos sutažams, ją pabaigiau :) Laukiu diplomo, būtinai visiems apsigirsiu :D

Sumezgiau riešines, dar vienas jau irgi į antrą pusę... Labai skauda rankas nuo įtempto mezgimo, tad viskas vyksta kiek lėčiau... :)

Ir dar knygų vėl ėmiausi. Buvau kiek apleidus, nes per dieną pavargdavau taip, kad į lovą atgulus nė 5 min nereikia užmigimui.. :)

Dar mano pasaulis verčiasi aukštyn kojom... Galvoje toks balaganas, kad nė nežinau kur dėtis. Nieko, tikiuosi tuoj susitvarkys ir galėsiu toliau ramiai rankdarbiauti :)

Keletas nuotraukų iš akademijos:

Sutažas netradiciškai - papuošiau savo visiškai juodą rankinę "Jūros banga" :)

Priešpaskutinis darbelis buvo laisva tema. Man, kaip naujokei, reikėjo pasinaudoti kažkokia pamokėle iš anksčiau įkeltų.. :) O draugė norėjo auskariukų... Tad taip ir gavosi... O jie atremti į riešinę.. Dar mezgamą.. :D


Na ir baigiamasis darbelis.. :) jau ankčiau norėjau kurti drugelį, bet vis pritrūkdavo ryžto. Užtat baigiamajam buvo kaip tik :)




Gražios dienos ;)