2013 m. kovo 31 d., sekmadienis

Knygos. Ir vėl.

Labukas ;)

Atsiprašau, kad taip retai rašau.. :) Mane vis pagrobia kokie nors rankdarbiai :) Arba knygos.. :)

Apie jas šiandien ir noriu papasakoti vėl, nes įveikiau beveik tris.. Ir ketvirtos ne prūdas beliko :)

Pirmoji buvo Tess Gerittsen "Šėlas". Apie tai, kaip mažutį kurortinį miestelį apima nepaaiškinama paauglių žiaurumo banga.. Žiaurumu "suserga" ir pagrindinės veikėjos sūnus, ji kiek įmanydama stengiasi padėti. Tačiau atrodo visi, kas tik netingi, stengiasi jai sutrukdyti: žurnalistai, atvykę karštų naujienų apie paauglių smurtą, kolega/konkurentas gydytojas, priešiškai nusiteikę miestelio žmonės. Bet moteris nepasiduoda ir jai pavyksta išsiaiškinti, kas ir kaip kaltas dėl šio paauglių šėlo ir kaip jį išnaikinti visiems laikams :)



Antroji knyga - Darjos Doncovos "Pulką kiškių besivaikant". Tiesą pasakius, pradedu prisijaukinti ir šiuos naujus veikėjus.. Jie tokie panašūs į Jevlampijos šeimyną.. Tik gyvena Paryžiuje :) Gal ir gerai visur turėti po Lempovickį ;D šioje istorija Daša Vasiljeva sulaukia daug svečių iš gimtosios Rusijos, tarp jų ne tik draugė su sūnumi, bet ir buvusios direktorės kerėpla sūnelis.. Nori to ar nenori, Daša turi pasiimti kerėplą atostogauti į Tunisą, kur prasideda detektyvinė istorija (žmogžudystės) ir tęsiasi Paryžiuje ir Daša nebūtų Daša, jei nesiimtų savo tyrimo.. :) o pasirodo, nužudytojo nekentė visi: šeima, žentas, mat šis buvo didžiulis tironas ir labai skūpus milijonierius :)  pabaiga šieeek tiek tikėta, bet čia nepasakosiu, bele pati sau žinau.. :)


Trečioji knyga: Karin Alvtegen "Šėšėlis". Kai pradėjau skaityti - nesupratau nieko. Kuris amžius, kas pasakoja.. Kažkaip sunku buvo.. Bet kai įpusėjau, pradėjo susieiti galai ir kai pabaigiau - viskas buvo super ;) Niekada nebūčiau sugalvojus, kad dėl vieno ar kito dalyko viskas taip susijauks Nobelio premijos laureato Akselio Ragnerfeldo šeimoje. Veiksmas prasideda jau pasenusios Akselio kambarinės mirtimi ir kaip jos užrašinėje likę tik jo ir keleto dar gyvų draugų kontaktai.. Vėliau, radus testamentą į veiksmą įtraukiamas Kristoferis Sandeblomas, kambarinės vienintelis paveldėtojas.. Ir prasideda visai nedetektyviškas romanas apie tai, kaip šie vyrai susiję su Gerda :) pabaiga taip pat, bent man, buvo netikėta.. :)


Štai, mielieji, tiek knygų suskaičiau.. Jau nepasakosiu kiek rankdarbių spėjau padaryti.. Tikiuosi ryt poryt jau sugebėsiu pasirodyti su auksarankių akademijos darbeliais.. :)

Iki :) 

2013 m. kovo 16 d., šeštadienis

Knygos

Sveiki :)

Aš tai nelabai sveika.. :) Gavau kokį tai peršalimą, šis man iškart trinktelėjo per balsą... O mano balsas yra mano darbo įrankis, tad esu nedarbinga :) Mažiausiai iki trečiadienio ;)

Jau seniai rašiau, nors spėjau jau visko ir prirankdarbiauti, ir knygų priskaityti.. :) Tik spėk suktis.. :)

Šiandien dar trumpai apie knygas, kurias perskaičiau.. Nes jos keičia viena kitą greičiau nei aš net perskaitau.. :)

Paskutinė, dar šiandien perskaityta - Darja Doncova "Kieti paveldėtojai". Kažkaip matyt per smarkiai prisirišau prie Jevlampijos Andrejevnos Romanovos ir mopsių.. Nors, aišku, šiame dektyve netrūksta nei veikėjų nei gyvūnų, viskas supinama kiek tik įmanoma, bet kažko trūksta.. Turiu, ir šį vakarą pradėsiu skaityti, kitą D. Doncovos knygą su ta pačia pagrindine veikėja - Daša Vasiljeva. Gal po antros knygos prisijaukinsiu.. :)


Štai pirmoji perskaityta knyga ;) Apie tai, kaip netikėtai vieną rusų šeimyną apipila prancūziškais turtais ir jų nuotykiai.. Nesinori apie šią knygą pasakoti daug.. Nemoku nusakyti kodėl.. :( Atsiprašau :)

Antroji, prieš tai skaityta knyga, vėlgi D. Doncovos, bet čia jau veikia mano mylima Jevlampija. Knygą skaitant ir vėl mane ištikdavo juoko priepoliai, pagrindinės veikėjos "sumanumas" žavėdavo, o tai, kaip maloniai visi rusai atidaro duris ir pasakoja viską kas ant širdies guli - stebina iki šiol :D


Va, ir vėl pristigau minčių.. :) Matyt, bacilos gerklėje daro savo.. :) Gal dar papildysiu savo įrašą.. Gal ir nebe.. :)

Ryt - apie rankdarbius ;)

Iki :)

2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Apie knygas. T. Gerritsen "Relikvija"

Labukas,

Šiandien norėjau aprašyti A. Marininos knygą. Bet pamiršau pavadinimą.. Aprašysiu kitą dieną. Skirkime šį įrašą dar vienai Tess Gerritsen knygai. Šį kartą - "Relikvija". Knyga prasideda tuo, kad darant muziejaus mumijai kompiuterinę analizę paaiškėja, kad mumija jaunesnė nei 2000m. pr. Kristų.. :) Netrukus atsiranda dar dvi tokios "relikvijos" ir paaiškėja, kad veikia serijinis žudikas, pravarde Archeologas. Jis visas savo aukas vienaip ar kitaip mumifikuoja. Nauja auka pasirenka jauną to pačio muziejaus darbuotoją ir ją sumedžioja. Visa laimė, kad detektyvai Ricoli ir Frostas, su Moros Ailz pagalba užbėga įvykiams už akių ir ją išgelbsti.. :)

Knygos viršelis

Valio Valio :)

Knyga patiko. Tiesa, jau pradedu pastebėti, kad knyga neapsieina be kokio nors turčiaus visiems trukdančio dirbti, taip pat - pagrindinė gelbėtoja visada lieka ir pusę įvykių atlieka viena.. :) na, nejaugi pritrūksta veikėjų..? :) Tikrai skaitysiu toliau. Kad ir kaip ten bebūtų su tais veikėjais.. ;D

Tiek kolei kas.. :)

Ikiii ;)

2013 m. kovo 4 d., pirmadienis

Apie knygas ;) Gabriel Barylli "Balerina"

Sveikučiai :)

Šiandien nieko nerodysiu. Dar neturiu ką. Užtat galiu papasakoti, kad perskaičiau tris knygas, bet nesugebėjau nei vienos aprašyti. Šiandien pirmai skirsiu truputį dėmesio, tai Gabriel Barylli "Balerina". Knygą man padovanojo draugė. Pagal anotaciją, tai turėjo būti detektyvas, kuriame pasakojama apie jaunos balerinos nužudymą Vienos operos ir baleto teatre. Tačiau skaitant - apie detektyvavimą (naujadaras?) kuo toliau tuo mažiau.. Visur tik balerinos, kaip jos pradeda solines karjeras ir kaip prieš tai reikia permiegoti su režisieriumi.. Kad gautum vaidmenį.. Taip.. daugiau tokio užkulisinio teatro aprašymo, nei detektyvo.. :) Pasiskaičiau kitos bloger'ės atsiliepimą ir pritariu visiškai.. :) Man, kaip detektyvinio žanro mėgėjai labai tos kitos pusės (teisėtvarkos) norėjosi.. Na, bet suskaičiau, nenumiriau,  eisiu kitos knygos skaityti.. :)